Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  28 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 28 / 48 Previous Page
Page Background

28

גיליון 152 יולי 5102

|

|

כיף על הבוקר

מסעדת דליקט המתמחה בארוחות בוקר היא סיבה מעולה לשנות את הרגלי הבילוי

\אייל כץ

יצר לאכול

הקונספט של מסעדת

"דליקט" בתרשיחא מרענן

ומאתגר: מסעדה שמתמ

ש

חה בארוחות בוקר, ומציגה

תפריט בהשראת מטבחים

שונים מרחבי העולם. הוא

מאתגר גם את היזמים, שום

דבר לא פשוט בגליל, וגם את

הסועדים. אצל מיכל ואצלי,

למשל, שעות הבוקר הן הש

ש

עות הפוריות ביותר. הבוקר

שלי מתחיל אמנם שלוש

שעות אחרי שלה, אבל עדיין:

ארוחת בוקר של שעתיים

באמצע שבוע נתפסת אצלי

כוויתור על שעות עבודה יק

ש

רות ואפקטיביות.

למזלי אני יכול לספר לע

ש

צמי ולעולם שסיקור מסעדות

הוא חלק מעבודתי. זה מסייע

לי לעשות את הסוויץ' הנחוץ

בראש, לשכוח לרגע מים

המטלות שמסביב ולהתמסר.

וזה השתלם ובגדול. עד כדי

כך, שאני חושב ברצינות לפ

ש

רגן לעצמי פה ושם בוקר של

כיף על חשבון העבודה.

המקום מלבב. נקי, מעוצב

בפשטות אירופאית חמימה.

שולחנות מרובעים בשלושה

מתחמים: במרפסת המקורה,

בפנים המסעדה ובקומת גל

ש

ריה, שבאמת משמשת כגל

ש

ריה קטנה ליצירות של אמנים

מהסביבה. כרגע תלויות שם

עבודות של ססיל קאחלי,

אמנית מעניינת מתרשיחא.

המסעדה מצויה בתווך בין

חנות פרחים למאפיית לחם

בר, כאשר המחיצות בין

שלושת העסקים פתוחות,

להשלמת האווירה האירו

ש

פאית. שיתוף הפעולה מתב

ש

טא גם בלחמים הטריים של

לחם בר שמלווים את הארו

ש

חה.

סטפן ואן טרינן, שיזם את

המסעדה יחד עם שותפו מת

ש

רשיחא חאתם טנוס, הוא גם

יינן במקצועו. ואם כבר אז

כבר, הזמנו גם יין על הבוקר,

ובהמלצתו של סטפן בחרנו

בסוביניון בלאן של יקב סלו

ש

קייה מהגולן. יין טעים, עם

נוכחות וגוף, שמתאים נפלא

לארוחה. נראה לי שלכל

ארוחה.

מיכל בוחרת בשקשו

ש

קה שמוגשת בתוך מחבת

ברזל לוהט בליווי לחם טרי,

חמאה, טחינה וחמוצים. שק

ש

שוקה טעימה מאוד, עשירה

בירקות, ועשויה בדיוק במי

ש

דה: מצד אחד המזלג עולה

מהמחבת גדוש בביס עשיר,

ומאותו צד הלחם הטרי שנט

ש

בל במחבת נספג היטב ברוטב

העגבניות (הסודי) הסמיך.

אני התמסרתי להארד-קור

של המסעדה, מנת ביצים

בנוסח בנדיקט. על בסיס

טוסט שטוגן קלות יחד עם

ביקון (אפשר להחליף בס

ש

למון) ונמשח ברוטב הלונדז

מונחת פרוסת הבייקון ומ

ש

עליה הביצה השלוקה. כל

נעיצת מזלג ואיבחת סכין

משחררים קילוח חלמון

נהדר מהביצה, שמושח את

הבייקון, נספג קלות בטוסט

ומארגן בפה חגיגת טעמים

ומרקמים. איזה יופי.

אחרי שנרגענו ממנות הבי

ש

צים הגיעו הקינוחים. עוגת

גזר טובה של גידי מלחם

בר ולצידה מנת מלבי פשוט

נפלאה. את המלבי עושים

כאן ממש מתמצית פרח הס

ש

חלב, והוא עשוי משתי שכ

ש

בות. התחתונה של מלבי נקי

וטהור, רוטט, ג'לטיני ומעלה

זכרונות כמו שצריך. בשכבה

העליונה מעורבב פרי טרי

(הפעם תות), טוויסט מרע

ש

נן שלא פוגע במאום באחד

ממאכלי הילדות המיתולגיים

שלי.

תפריט המסעדה עשיר

מאוד, וכולל גם ארוחות צה

ש

רים קלות (פילה סלמון, מנות

פסטה קצת פירות ים ועוד),

אבל הכותרת היא בהחלט

ארוחות הבוקר שמוגשות

לאורך כל היום. אפשר למ

ש

צוא שם שעועית ונקניקיות

בארוחה האנגלית, פול ול

ש

בנה בארוחה התרשיחאית,

סלטים, כריכים, פלטות

של גבינות, דגים או בשרים

ועוד. בארוחה שלנו הכל

היה מדויק ונכון, ובהחלט יש

חשק להתמסר למנות נוספות

מהתפריט.

דליקט, בניין סראיא תרשיחא,

פתוח שני עד שבת בשעות

,04-6043170 ,16:00-8:30

054-6470815

* הכותב היה אורח המסעדה

מנת הבנדיקט. החלמון מושח את הבייקון ונספג בטוסט

שיחקת אותה, גבר

גם לך הקמנו אתר ללא עלות הקמה

מבצע מיוחד!

חינם

אנחנו נבנה לך אתר אינטרנט

ברכישת 42 חודשי תחזוקה ב-08 שקלים לחודש

,

1800-800-401

לפרטים: שיחת חינם

www.eshkoll.com

ובאתר