

36
גיליון 652 נובמבר 5102
|
|
\אייל כץ
יצא לאכול
כבר בעיצומה של המנה
הראשונה חברי ואני משבחים
את האטם על איכותה. בפניו.
האטם, השף והבעלים של
Meakys(
מיקיס טופ-ויו
ל
�
), מתנצל: תס
Top View
חו לי שאני לא מצטנע, אבל
אני חושב שהסלמון המעושן
שלי הוא הכי טוב בארץ.
חברי, שדגם כבר כמה מה
ח
מסעדות המובילות בישראל
וגם כמה נחשבות ברחבי
העולם, מהרהר ארוכות בא
ח
מירה של השף. אחרי שהוא
מתרחק מאיתנו, הוא לוחש
לי: אתה יודע מה? יש מצב
שהוא צודק.
הסלמון מעושן במקום,
ומוגש בכמה וכמה מנות.
החל מצורתו הגולמית כמנת
פתיחה עם לחם הבית, ועד
מבחר מהמנות העיקריות.
המנה שלנו בלי ספק מעו
ח
לה: הסלמון המעושן מוגש
חם עם רוטב פירות ים, עשיר
בשרימפס, קלמרי וראשי קל
ח
מרי. כל מרכיב בנפרד טעים
להפליא ובדיוק במרקם הנכון
שבגללו אנחנו כל כך אוהבים
דגים ופירות ים. והכל ביחד
מתחבר למנה נהדרת ואנינה,
שלא הייתה מביישת מסעדות
הרבה יותר יקרות.
מיקיס טופ ויו קיימת כבר
קרוב לארבע שנים. כמו רבים
באזור, גם אני פוקד אותה לא
מעט, ובהזדמנויות שונות:
רגל ציר
על מרק דגים מציר סרטנים, סרטן שלם וסלמון מעושן הטוען
Meakys Top View-
לכתר "הטוב בישראל". ארוחה ב
עם חברים לבירה וארוחה
קלה; עם המשפחה לארו
ח
חות מיוחדות וגם באירועים
חגיגיים כשרוצים להתפנק
ממש. יש כמה וכמה סיבות
לפופולריות של המסעדה.
בירות טובות מחבית (לצד
משקאות אלכוהוליים נוספים
במבחר מוקפד), מיקום נהדר
על גג בניין סראיא בתרשי
ח
חא מה שמבטיח נוף מרהיב
ואוויר פסגות, עיצוב מדליק,
אווירה, ובעיקר מאכלי הים
שנעשים ממש ביד אמן.
בביקוריי הרבים אכלתי
שם סטייק לבן טוב, סלט
יווני מיוחד, צלעות, שרימפס
ברוטב שום, פירות ים בטמ
ח
פורה, מרק פירות ים, פלטת
סלמון, סביצ'ה, כיסונים,
מליטות מטוגנות וכנראה
עוד כמה דברים. אפס נפי
ח
לות, כל המנות טובות וחלקן
שירה של ממש.
הפעם התכנסנו לצורך
כתבה, מה שהצריך משהו
מיוחד. אז במקום להגיש
משהו מהתפריט קיבלנו מנה
מיוחדת: מרק פירות ים, רק
שהפעם, במקום בציר דגים
השתמש השף בציר סרטנים
ואף הגיש בתוך המרק סרטן
שלם. "במקרה קיבלתי כמה
סרטנים", הסביר לנו, "אז
עשיתי ציר. תהנו".
נהננו, הייתה ברירה? ציר
המרק היה עשיר ומיוחד,
וליד הסרטן שחו שרימפ
ח
סים, קלמרי וצדפות, כשכל
ביס טעים מקודמו. בין ביס
לביס פיצחנו את הבחור הור
ח
דרד בעל הצבתות, שלינו את
בשרו הטעים מגופו ומרגליו,
וחגגנו כדבעי. ואגב, מנות
מיוחדות שונות מוגשות
במסעדה מידי פעם, תלוי
מה מגיע מהים, ותמיד שווה
להתעניין אם יש משהו שלא
מופיע בתפריט.
הארוחה כולה לוותה
בבירות מעולות מהחבית
- גוסר ואויסטר סטאוט,
ובהרבה מוסיקה טובה. מרק
הסרטנים איננו בתפריט,
אבל המחירים במיקיס טופ
ויו הוגנים מאוד מאוד, בטח
ביחס לאיכות האוכל. כמה
דוגמאות בשביל התחושה:
סטייק לבן 58 שקלים, סטייק
דיאן 003 גר' ברוטב שמנת
ק
�
ופטריות 831; שרימפס מו
פץ ברוטב 21 יח' 401, סלמון
עם פירות ים 521, פירות ים
מוקפצים ברוטב הבית 76,
מרק פירות ים 76.
יש כמובן פתרונות לצמחו
ח
ניים, בחורף יש מרקים חמים
ומידי פעם יש ערבי טעימות
יין ומופעי מוסיקה מז'אנרים
שונים.
מיקיס טופ ויו, בניין סראיא
במרכז תרשיחא, פתוח בימים
שני עד שבת החל מ-00:81,
טל' 233202-5450.
הכותב היה (הפעם) אורח המ
־
סעדה
מרק הדגים עם הסרטן. נהננו, הייתה ברירה?
www.alakfar.co.ilלא צריך לריב על העיתון
גם באינטרנט
מגזין דיגיטלי
מותאם לאייפד
ולסמרטפון