Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  30 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 30 / 48 Previous Page
Page Background

30

גיליון 642 מרץ 5102

|

|

\אייל כץ

יצא לאכול

שתיית בירה עם נשנושים

ליד היא אחד הבילויים המע

י

נגים ביותר שיש. בפאב ראוי

יגישו און ד'ה האוס בוטנים

קלויים, פוקורן או חמוצים.

ואם נפתח את הארנק אפשר

להשתדרג לפלטת מטוגנים

ואפילו, נניח, שרימפס בט

י

מפורה.

אבל עד היום טרם פגשתי

מקום שמגיש אוכל מוש

י

קע ומוקפד, שאת התמחו

י

תו אפשר להגדיר כ"דברים

שהולכים טוב עם בירה".

עד שהגעתי ל"קוקושקה

פרימיום סנאק בר" בבזאר

התורכי בעכו. גיל רודיטי,

הבעלים והשף, בנה תפריט

מהודק וטעים, כשכל הזמן

הוא עם אצבע על הדופק,

בודק ומשפר, העיקר שהסו

י

עדים ייהנו. והם נהנים. באתר

טריפ אדוויזר הישראלי, המ

י

בוסס על חוות דעת גולשים,

הוא ממוקם במקום השני

מתוך 93 מסעדות בעכו, שני

רק לאורי בורי המיתולוגי.

הגעתי עם בתי אחינועם,

אחת שיודעת ליהנות מפי

י

רות ים איכותיים ומכוס בירה

טובה. במקום מוגשת בירה

מחבית של מלכה, משני

סוגים: הבלונד העדינה וה-

החזקה, שתיהן טובות

IPA

מאוד.

לפתיחה קיבלנו פלאפל

סרטנים. בשר סרטנים טחון

יחד עם עדשים ותבלינים,

מוגש ברבעי פיתה מחיטה

מלאה וטעים להפליא. המ

י

שכנו בשיפודי שרימפס במ

י

רינדה צרובים על הפלנצ'ה.

שרימפסים קטנים, בשרניים

ועסיסיים מאוד, נהדר.

הקצב הוא של נשנושים.

יושבים, שותים, מאזינים

למוסיקה שגיל מרכיב במיוחד

עם דברים שאסף מכל העולם

במשך שנים, וממשיכים למנה

הבאה: קלמארי מטוגן בציפוי

פריך יחד עם דגי ברבוניה

קטנים ומטוגנים. בדיעה חוצת

דורות הוחלט כי זו המנה הכי

טובה שאכלנו. הקלמארי היו

טעימים להפליא ובמרקם

מדויק, והברבוניות היו טריים,

קטנים ופריכים, עם טעם עז

של דג ים.

בהמשך קיבלנו שני סוגי

נקניקייה עטופה בטורטיה -

אחת בסגנון תורכי והשנייה

בסגנון גרמני (אהבתי יותר)

וקינחנו בלגימה קטנה של

דאקירי קפוא מתותים טריים,

שהיה עונג אמיתי. המחירים

סבירים לגמרי, יופי של מקום

לבילוי לא מכופתר.

פתוח כל יום חוץ משני

בשעות 11 עד 81, טל'

.054-4442952

* הכותב היה אורח המסעדה

נישנוש צמרת

מסעדת קוקושקה בבזאר התורכי בעכו מוכיחה שגם חטיפים יכולים להגיע לפסגות קולינריות

הקלמרי עם הברבוניות. מרקם מדויק