Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  24 / 64 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 24 / 64 Previous Page
Page Background

24

גיליון 442 ינואר 5102

|

|

רפואה משלימה כפר ורדים

טיפול במגוון בעיות רפואיות

(I.M.S)

דיקור סיני ויפני, שיאצו, טווינא, דיקור רפואי

054-7250040

erezshpitzer@gmail.com

\אייל כץ

יצא לאכול

הארוחה במסעדת אלמרסא

בעכו היא טעימה ומענגת,

ויותר מזה - היא מסעירה. כי

מעבר למנות המעולות, הנוף

הפסטורלי, חומרי הגלם המ

ו

שובחים והשירות הנעים, יש

את המשהו הנוסף שמשדרג

את האירוע מארוחה טוב לח

ו

וויה של ממש, כזו שזוכרים

זמן רב.

וזה קורה בזכות התעוזה

והמקוריות של השף הצעיר,

עלאא מוסא, עכואי שורשי

שמנעוריו עבד במסעדות

בעיר, יצא לחו"ל, עבד בש

ו

לוש מסעדות מישלן בש

ו

וודיה, ולפני קצת יותר משנה

חזר לעיר הולדתו ופתח בה

יחד עם שותף מסעדה משלו.

ומה שיפה במנות שלו זה

שילובים מפתיעים, שכהרף

ביס נראים טבעיים לגמרי,

כאילו מאז ומעולם הוגש

סביצ'ה על מצע של קרם

חצילים שחור, וצדפות הקו

ו

קי סן ז'אק שוחות דרך קבע

ברוטב בטטה וקוקוס.

המסעדה מרווחת מאוד,

מעוצבת בפשטות חכמה

ושוכנת ממש על רציף

הדייגים בנמל עכו הפסטו

ו

רלי. הקיר שפונה אל הים

הוא כולו קיר זכוכית, והנמל

על ספינות הדיג והפנאי שבו

ממש נכנסים אל תוך המס

ו

עדה. הגענו, חברי נ' ואני,

ביום חורפי נטול גשם אבל

עם הרבה רוח. הים הסוער

נתן אותותיו אפילו במעגן,

והסירות שעגנו ברציף נעו

לאיטן כמטרונום הקובע את

קצב הלעיסה.

מרואן, השותף במסע

ו

דה, אירח אותנו והמליץ על

ארוחת טעימות. פתחנו את

התיאבון במנה טעימה מאוד

של לבנה וטחינה עם לחמ

ו

ניות ופיתות קטנות שנאפות

במקום. טרי, טעים, אבל זה

באמת רק הריפוד למה שתכף

יגיע.

והנה זה התחיל באמת. על

השולחן הונח סלט תמנון

עם רוטב עראק, שומר, עלי

רוקט ופילה תפוזים. סלט

נוסף באותה מנה היה עלי

כוסברה, נענע ופטרודזיליה

עם אגוזי קשיו. שני הסלטים

היו נפלאים, ובעצם שימשו

רק כבני לוויה למנה עצמה:

סביצ'ה דג מוסר, כשחתיכות

הדג הנא מונחות על קרם

חצילים שחור ומעוטרות בק

ו

וויאר שחור. שילוב מפתיע,

שמלטף את החיך וממלא

אותו בתשלובת נהדרת של

טעמים.

המנה הבאה הייתה יצירת

אמנות ויזואלית וקולינרית

כאחד. קוקי סן ז'אק בתוך

רוטב קרם בטטה עם קוקוס

ושמן צ'ילי. כמה יפה, ככה

טעים, כשהצדפות היוקר

ו

תיות (והמיובאות) מרגישות

כאילו זה עתה נשלו מן הים.

הלאה, למנה העיקרית:

טונה ים תיכונית שהוכנה עם

עגבניות, לבבות ארטישוק,

שמן זית ועלי רוקט. שוב,

שילוב מקורי ונהדר, שמחבר

את הים עם יבול הארץ בצורה

מושלמת. את הטונה ליווה

תבשיל של פריקי מוקפץ עם

לוביה, תרד ובצל מטוגן, וגם

התוספת הזו הייתה מצוינת.

קינחנו בכנאפה מעו

ו

לה וחמה מתוצרת עצמית,

סיימנו את היין הלבן (שר

ו

דונה של רמת הגולן, מומלץ)

וסימנו את אלמרסא כאחת

המסעדות הטובות בהן זכינו

לסעוד.

ארוחת הטעימות אינה קבו

ו

עה, וכמו כל התפריט תלויה

בעונות השנה ובמה שיוצא

מן הים. מחירה של ארוחה

כזו, לא כולל יין וקינוח, ינוע

ו

בין 041 ל-081 שקלים לס

עד, מחיר הוגן מאוד ביחס

לאיכות החומרים, ההשקעה

בכל מנה והחוויה כולה.

מסעדת אלמרסא, נמל הדייגים

עכו העתיקה, פתוח שבעה

ימים בשבוע בשעות -00:21

00:32, טל' 1829109-40

* הכותב היה אורח המסעדה

סערה בים, סערה בפה

ארוחת הטעימות במסעדת הדגים ופירות הים אלמרסא בעכו

גרמה לנו לסמן אותה כאחת המסעדות הטובות בהן אכלנו

הסביצ'ה על רקע הנמל. ספינות הדיג כאילו נכנסות

צילום: אייל כץ

|

אל תוך המסעדה