א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 234 - אפריל 2014 - page 48

48
גיליון 432אפריל4102
|
|
נחמהבאר
תחריטי מתכתעל נייר
|
ציורשמן על קנווס
ציורי אווירה ופורטרטעל פי הזמנה.
054-7892577
|
המשך מעמוד קודם
מגזין
למהשם זהעובד?
"זו בדיוק הדוגמא לחוזקה
שלנו וליתרון בכך שאנח
ו
נו קטנים יותר. כדי לייצא
צריך לעמוד בסטנדרטים
מאוד מחמירים גם של הר
ו
שויות האמריקאיות וגם
האירופאיות. אנחנו עומ
ו
דים בתקנים מחמירים וס
ו
טנדרטים גבוהים של גופים
מהארץ ומהעולם, ובזכות זה
מאושרים ליצוא לארה"ב על
ידי משרד החקלאות האמרי
ו
קאי, לאירופהעל ידי מוסדות
האיחוד האירופאי ולארצות
נוספותכמו רוסיה, יפן ודרום
אפריקה.
"העמידה שלנו בתקנים
המחמירים באה לידי ביטוי
הלכה למעשה, בהיבט של
דאגה לעובדים ותנאי עבו
ו
דה. בכל שנות קיומה של
מעדני יחיעם, לא נפגע עובד
בתאונת עבודה שמנעה ממנו
לחזור לעבודה. ובהיבט של
איכות המוצרים ובטיחות
המזון, לא היה למעדני יחי
ו
הרבה
recall
עם מצב של
שניםאחורה, ואולי אפילו אף
פעם".
באיזו החלטה אסטרטגית
אתה גאהבמיוחד?
י
"בשנת 5002 הייתה ב
קורת של משרד החקלאות
האמריקאי בתחום מעדני
הבשר המיועדים ליצוא בי
ו
שראל, שירותים וטרינריים,
משחטות ומפעלי עיבוד.
בביקורת נמצאו ליקויים
רבים והרשויות האמריקאיות
החליטו לפסול את מדינת
ישראל ומפעליה כיצואנים
לארה"ב. הרשויות בישראל
וחלקמהיצרנים נקטו בגישה
של ‘שב ואל תעשה'. ביחי
ו
עם התקבלה החלטה הפוכה.
יצרנו מומנטום אשר משך
את התעשייה והרשויות לא
רק לתקן את הליקויים אלא
גם להקים מערך הדרכה אשר
מקיים סמינרים דו-שנתיים
המועברים על ידי חברה אמ
ו
ריקאית. כל הגורמים הרל
ו
וונטיים בתעשייה וברשויות
הפיקוח משתלמים ומוסמכים
במסגרת זו. שנה מיום הפ
ו
סילה חזרה המדינה להיות
מאושרת לייצוא לארה"ב.
חשוב מכך, הסטנדרטים, הת
ו
שתיות, התהליכים, התיעוד
והבקרות שופרו ללא הכר.
המפעלים והמשחטות ביש
ו
ראל הינם כיום בשורה הרא
ו
שונהבעולם".
דיברנו עלהשריפהב-6002.
איך יצאתםמזה?
"בזכות שיתוף הפעולה עם
זוגלובק, הלקוחות כאמור לא
נפגעו כלל. בהשקעה של 5
מליון דולר, תוך ארבעה חו
ו
דשים הקמנו מפעל עם ציוד
ומכונותמתקדמיםמאוד. אנ
ו
חנו גאיםבתוצאה".
מהתזכור במיוחדמהאירוע?
"את התגייסות הטוטלית
שלכלעובדי המפעל והסיוע
של גורמיםרביםמבחוץ. עב
ו
רנו ממצב של המולת בנייה,
שלאחריה בא שקט מוחלט
של ‘לפני הפעלה', ולבסוף
הופעלו התנורים והחל מחדש
תהליך הייצור: בישול, עישון
ואריזתמוצריםביחיעם".
מבחינת התרבות הארגו
ו
נית מתגאה נאמן במספר
נתונים: יותר ממחצית בעלי
התפקידים בהנהלה של הח
ו
ברה הן נשים, וביניהן מנהלת
האיכות, כספים, יצוא ורכש.
כולן תושבות האזור. מספר
ממלאי תפקידים הם בני יחי
ו
עםשעזבו.
בחברה מקבץ מגוון של
עובדים חילונים, דתיים,
יהודיים, דרוזים, מוסלמים,
נשים וגברים.
המשרדים נשארו כמו במ
ו
בנה הישן. אין מחיצות ואין
דלת. יחיעם הוא אחד המפ
ו
עלים הראשונים שהקים די
ו
רקטוריון חיצוני והיו"ר אינו
עובדיםבמפעל. התקניםהמחמיריםמתבטאים גםבתנאי
העבודה
מהקיבוץ אלא מישהו מה
ו
תעשיה (שטראוס, יונילבר)
שייתן ערךמוסף, ידע וניסיון,
ויביא זוויתרחבה יותר.
הפערים בשכר לא עולים
על פי שבעה בין הנהלה לעו
ו
בדים, לעומת חברות אחרות
בהן מגיעים הפערים עד פי
.200
לאחרונה אנחנו יותר ויותר
שומעיםעלטרנדהטבעונות.
זהמשפיע?
"אני לא יכול לומר שזו
תנועה שמאיימת לחסל תע
ו
שייה מהסוג שלנו. אבל בה
ו
חלט צריך להתייחס ולבחון
את המצב. אנחנו מתמקדים
בייצור של מוצרים שהם
בריאים, ונותנים תשובה
טובה יותר בטיב המוצר".
בראיון לתוכנית "אנשים"
נשאל יוחאי מה הטיפ שלו
לניהול נכון, והוא מנה שלו
ו
שה:
הראשון הוא צניעות. "לאו
דווקא במובן המיידי של הס
ו
תפקות במועט", הוא מסייג,
"אלא בהכרה שאתה לבדך
אין לך די יידע ויכולות לה
ו
תמודד מול הסביבה והאתג
ו
רים. צניעות אמיתית משמ
ו
עותה הכרה ונכונות להקשיב
וליישם רעיונות של אחרים:
כפופים, מקבילים, מתחרים
ואחרים".
הטיפ השני הוא פשטות.
"אמר זאת סר אייזיק ניוטון:
‘האמת נמצאת תמיד בפש
ו
טות ולא בהכפלה ובסיבוך
של דברים'. וניסח זאתבאופן
דומה האדריכל היינריך טס
ו
נוב: ‘הפשוטביותראינו תמיד
הטובביותר, אבלהטובביותר
הואתמיד פשוט'".
הטיפ השלישי הוא עבודה
ומחקר – "יגעת ומצאת תא
ו
מין".
1...,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58 38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,...64