47
גיליון 432אפריל4102
|
|
המשך בעמוד הבא
חברת מעדני יחיעם היא יצרן
לגיטימי, אי אפשר לדלג
עליה. היאתמידאלטרנטיבה.
"בחו"ל המחירים שלנו זו
ו
לים יותר ביחס למתחרים
(אבללאביחסלמחיריםשלנו
בארץ). אם ניקח פסטרמה
הודו מעושנתפרוסהבלונדון,
פריז או מנהטן, אנחנו נהיה
יותר זולים מהיצרנים המקו
ו
מיים. אבל בארץ רמת המחי
ו
רים גבוהה יותר בגלל שאין
מספיקתחרות.
"יש לנו מתחרים טובים
וחזקים (זוגלובק ותנובה),
ומכיוון שקשה לנו להתחרות
איתם בגלל הגודל, אנחנו נו
ו
תניםפייטבאיכותשלהמוצר
ולשם מתמקדים המשאבים.
אנחנו מקפידיםשהמוצר יהיה
מאוד טעים, ובמידה רבהחד
ו
שני. כך הופכים אתמידותינו
הצנועותליתרון".
איך זהבאלידי ביטוי?
"קל לנו לשנות זוויות
וכיוונים, כמו שקל יותרלהס
ו
תובב בסירת משוטים לעומת
אניה. לדוגמא ברמת השרות
הגבוהה. בגלל שאנחנו יותר
קטנים, קל לנו להיות יותר
גמישים, להתאים מבצעים
לרשת. זה גם בא לידי ביטוי
בפיתוח מוצרים חדשים או
ביצירתסדרותקטנות יותר.
"מוצר חדש", מסביר יוחאי,
"הוא מוצר שנמצא בשוק עד
שלוש שנים. במעדני יחי
ו
עם 02 עד 03 אחוז מסך כל
המוצרים הם מוצרים חדשים.
אנחנו מוכרים בשוק המקומי
כ-001 מיליון שקלים, כאשר
52 מיליון זה מוצרים שגילם
עד שלוששנים, ו-52 מיליון
נוספיםהםמיצוא".
במרץ 4102 זכתה חברת
מעדני יחיעם בפרס מוצר
השנה, עבור מוצר חזה הודו,
המיוצר מ-%001 רכיבים
טבעיים. גם בשנת 8002
זכתה החברה במוצר השנה,
עלמוצר"טעםשלמעדנייה",
שבו הביאה מעדני יחיעם את
הטעם של המעדנייה לארי
ו
זות שבמדף. "בנוסף", מת
ו
גאה נאמן, "יש לנו נקניקיות
בזיפר, ואת ה'דק דק'. הינו
ראשונים בשוק איתם. הבעיה
היא שהרבה פעמים אנחנו
יוצאים ראשונים עם מוצר
או אריזה חדשנית, ודווקא
המתחרים, ובעיקר זוגלובק,
נתפסים כראשונים. זה בעי
ו
קר בגלל הכוח שלהם לשווק
ולפרסם".
זהבטחמתסכל.
"מה שהמתחרים עשו זה
לגיטימי. ובסופו של דבר
החברה נתפסת כחדשנית
ואיכותית".
והחדשנות והגמישות יספי
־
קו לכם בשוק התחרותי גם
בעתיד?
"יש החלטה שהתקבלה
לפני תקופה די ארוכה, לצרף
שותף אסטרטגי למעדני יחי
ו
עם. אבל יש שני תנאים לע
ו
ניין: האחד שהמפעל יישאר
בקיבוץ יחיעם לטווח שנים
משמעותי, ובהשקעה שיש
במפעל במכונות ובציוד, לא
נראה שתיהיה בעיה עם תנאי
זה. התנאי השני הוא לא למ
ו
כור יותרמ-%05מהשליטה".
היו מתעניינים?
"היתה התעניינות מצד
חברה אמריקאית, אבל התר
ו
חישהיותר סביר היא שחברה
ישראליתתשקיע. נכון להיום
זהעוד לאקרה".
וכשמתסכלים קדימה, אם זה
לא יקרה, ישחשש?
"כן, אנחנו חוששים. המתח
קיים, וקיימת דאגה לעתיד.
המתחרים הרבה יותר חזקים
מאיתנו. אבל מצד שני, ככל
שאנחנו יותר שנים ‘לבד' אנ
ו
חנו נהנים מפירות ההצלחה,
ובבוא היום הערך של מעדני
יחיעם יהיה גבוה יותר".
הטוב תמידפשוט
מאיפהחומר הגלם?
"בעלי כנף קונים במילועוף
שבמילואות, במעוף שבקרית
מלאכי, עוףעוז דרומיתלבאר
שבע ומזוגלובק. בקר אנחנו
קונים מדרום אמריקה, מכיוון
שאין בארץ בית מטבחיים
שמאושר לייצוא".
מעדני יחיעם מייצאת בעי
ו
קר לארה"ב, צרפת, ואנג
ו
ליה, ובכמויות קטנות יותר
גם לגרמניה, איטליה וקנדה.
כל החברות שמייצאות מע
ו
דני בשר לחו"ל פונות לשוק
היהודי, ובינתיים אף מפעל
לא מצליח למכור לשוק הכ
ו
ללי.
"מה שקורה בשוק הייצוא
הוא שונה לחלוטין", מס
ו
ביר יוחאי. "באופן מוזר אבל
אמיתי, מעדני יחיעם היא
היצואנית הגדולה ביותר,
בעיקר לארה"ב".
•
מחירים נוחים
•
כניסהמיידית
•
מיקוםמעולה
•
מיזוג אוויר, אינטרנט ותחזוקהכלולים
במחיר השכירות
•
מטבח, שירותים וחדר ישיבותברמה גבוהה
•
אפשרותלשירותי מזכירותמשותפים
•
חנייהבשפע
•
בבניין מסעדה וחנות נוחות
•
סביבהעסקיתמפרה
קטנים ובינוניים
בבניין המשרדיםהמשגשג נוףבתפן
לפרטים6062789-40, 3751896-050,
חממתעסקים נוף
להשכרה
משרדים