א-לה כפר - גיליון 311

2020 ינואר 311 גיליון | | 30 מגזין הוא גדל במשפחה חרדית קשת יום, יצא בשאלה, הוציא בגרות כנגד כל הסיכויים, לחם במלחמה כואבת, בנה את עצמו כאיש ביטוח מצליח ועמד להתחתן. ואז עזב את הכל, עבר לצפון והתחיל לבשל בירה. משה מסיקה חיפש את עצמו כל חייו, ומצא את ייעודו כמנהל מבשלת בירה ופאב מצליח "בירה בוטיק חוסן" את משה מסיקה, הבעלים של פאב 'בירה בוטיק חוסן', אני פוגשת בשעות הצהריים מקום שלו. "את רוצה אולי ַ המוקדמות, בּ תה עם ג'ינג'ר ונענע?", הוא מפתיע. אני מהנהנת ברצון, יודעת שגם תורה של הבירה עוד יגיע. אנחנו מתחילים בסיור קצר מאחורי הקלעים של הפאב. "פה מתחיל הסיפור של המבשלה", אומר מסיקה והעיניים שלו מחייכות. "לפני ארבע שנים וחצי התגוררתי בחלק הזה, שכיום משמש כמטבח וכחלל ייצור קטן. זה היה הצריף שבו התחלתי את החיים החדשים שלי". ), סיפורו האישי 33( למרות גילו הצעיר של מסיקה יכול למלא יותר מכתבה. הוא נולד וגדל בירושלים, ילד סנדוויץ', השלישי מבין חמישה אחים ואחיות. לאורך השנים סבלה המשפחה ממצוקה כלכלית, ומסיקה 'ילד טוב ירושלים' תמיד עזר במה שהיה עבר 12 יכול, גם לטובת פרנסת הבית. בגיל עם משפחתו לרחובות, והתחיל ללמוד בבית ספר דתי מעורב. "עד אז לא ידעתי איך לדבר עם בנות. זה היה חלק מהשוק. ברחובות נחשפנו בבת אחת לעולם החילוני". בתקופת התיכון החל בתהליך של יציאה בשאלה, ובמקביל דאג להשלים פערי השכלה בכוחות עצמו ובעזרתי אנשי חינוך שהאמינו בו, והצליח להוציא תעודת בגרות מלאה. כשסיים את לימודיו התגייס לשירות קרבי בחטיבת גולני. "אחרי פחות מתשעה חודשים בצבא פרצה מלחמת לבנון השנייה. עדיין לא סיימנו מסלול וכבר מצאנו את עצמנו בלב המלחמה. החוויות שהיו קשות מאוד הותירו בי את חותמן, אבל הן נותנות לי פרספקטיבה לחיים". כשהשתחרר מהצבא עבד בחברת שמירה, אבל הרגיש לא מסופק. הוא חיפש עבודה שפתחתי שירה קורונה ין

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=