

26
2016
דצמבר
271
גיליון
|
|
\אייל כץ
יצא לאכול
13:00-7:00
, שישי
18:00-7:00 '
שעות פתיחה: א'-ה
04-8581602 .
א.ת. תפן, בניין נוף (ביציאה לכרמיאל), טל
חדש!
חומוס ביתי
בצלחת/
פיתה
קפה, מאפים ופיצות, כריכים, סלטים, שתייה
מוצרי חלב, חטיפים, סיגריות, עיתונים ועוד
והכי חשוב:
השירות החם, היחס האישי והסנדביצ'ים המדהימים של חני
מכירה בהקפה
למשרדים וחברות
לפעמים כל מה שאתה
צריך זו מסעדה יעילה ונ
ח
עימה, כזו שתמיד תמצא
בה מקום, כל אחד ימצא בה
את המנות שהוא אוהב והמ
ח
חיר יהיה הוגן. כזו שאין בה
נפילות, ופה ושם אתה זוכה
אפילו למנה שהיא יציאה של
ממש.
זה בערך הז'אנר אליו מכ
ח
וונת מסעדת סיידא בשפרעם,
ונראה כי היא בהחלט בחלק
העליון של המסעדות הללו.
סיידא היא מסעדת בשרים
ודגים שפתח לאחרונה המס
ח
עדן מוחמד נימר (רשת סמי
ח
ראמיס). הוא בנה אותה בסג
ח
נון בנייה של מסעדות הדגים
בלבנון ומכאן גם מקור שמה
(צידון). המבנה יפהפה. הוא
צמוד לקניון גדול ומודרני
ברחובה הראשי של העיר, אך
איננו חלק מהקניון. נכנסים
דרך שער קשתי לרחבה מרו
ח
צפת גדולה, שמשקיפה על
העיר וסביבותיה. פנים המ
ח
סעדה הוא חלל ענק, המחו
ח
VIP
לק לשני אולמות וחדר
איש. העיצוב משלב
20-
ל
בנייה באבן בסגנון מסורתי
יחד עם אלמנטים מודרניים
כמו ריצוף באריחים בהירים,
גופי תאורה מעוצבים ואפי
ח
לו אקוואריום ענק. לרשות
הסועדים שולחנות גדולים או
קטנים, כך שגם זוג וגם חבו
ח
רה גדולה ירגישו כאן בנוח,
בסגנון צידוני
מבנה מיוחד, אווירה נעימה וארוחה טובה עם כמה מנות שהן יציאה של ממש.
מסעדת סיידא בשפרעם מציעה ארוחות בשרים ודגים במחירים שפויים
והמרחקים בין השולחנות
מקנים פרטיות שמאפשרת
לגלגל שיחה טובה בנחת.
פתחנו בפלטת סלטים
מרשימה שכולם היו טריים
ונעו על הסקלה שבין ראויים
לטובים מאוד. במיוחד אהבנו
את סלט החצילים, שהוגש
קצת באיחור אבל כלל חציל
אפוי והזכיר יותר את הבפנו
ח
כו של סביח.
המשכנו בשתי מנות ביניים
כיפיות של ממש. סלסיסו
– נקניקייה ערבית חריפה
שהייתה בעלת טעם חריף
ומרקם מענג, ופלטת פירות
ים עם שרימפסים טובים
וקלמרי ממש נהדרים. היינו
די משוכנעים שהטבח הש
ח
תמש כאן בפירות ים טריים,
אך מוחמד העמיד אותנו על
טעותנו: קפואים, אבל סחורה
טובה.
לעיקריות ביקשנו ייצוג גם
של בשר וגם של דגים. אני
בחרתי מנת ברבוניות ואילו
חברי נ' קיבל את המל
ח
צת המטבח והלך על סטייק
אנטריקוט עגל עם עצם.
הדגים היו בהחלט טעימים,
והסטייק היה אותה יציאה
שאנחנו מדברים עליה. מנה
מצוינת, מבשר משובח שע
ח
שויה בדיוק במידה ומספקת
עונג צרוף בכל ביס. שי, איש
היח"צ החביב שהצליח לה
ח
ביא אותנו עד לשפרעם, גילה
לנו שלמוחמד יש גם מפעל
בשר, מה שהסביר את איכותו
שלך הנתח.
התפריט מציע שלושה
,80-
מסלולים של ארוחות ב
שקלים, תלוי
140
או
100
מדובר
80-
במנה העיקרית. ב
בפרגיות, חזה עוף, קבב וכ
ח
תוכלו לקבל דג
100-
דומה, ב
דניס או פורל, מנת שרימפס
או קלמרי, סטייק אנטרקוט
או פילה, צלעות טלה ועוד,
מציע מנות
140-
ותפריט ה
מיוחדות כמו צוואר כבש
ממולא, אוסובוקו, קדירת
כבש, שיפודי כבד אווז ועוד.
המסעדה אכן מהנה
ומיוחדת. אני לא בטוח
שאסע לשם במיוחד, אבל
כשאני בדרך למרכז או ממנו,
היא לבטח מצדיקה קפיצה
.70
קטנה מכביש
* הכותב היה אורח המסעדה
מסעדת סיידא מבפנים. בסגנון מסעדות דגים לבנוניות
11-
מסעדת סיידא, קניון אחים סמארה בשפרעם, פתוח כל יום מ
04-8330395 ,
עד אחרון הסועדים