Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  18 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 18 / 48 Previous Page
Page Background

18

גיליון 052 יוני 5102

|

|

\אייל כץ

יצא לאכול

א.ת. תפן, בניין נוף (ביציאה לכרמיאל), טל. 2061858-40 שעות פתיחה: א'-ה' 00:7-00:91, שישי 00:7-00:31

פיצות

בהזמנה,

הכנה

במקום

קפה, מאפים, כריכים סלטים, שתיה

מוצרי חלב, חטיפים, סיגריות, עיתונים ועוד

והכי חשוב:

השירות החם, היחס האישי והסנדביצ'ים המדהימים של חני

מכירה בהקפה

למשרדים וחברות

למרות שאני בטוח שגם זוג

שיגיע ייהנה, נראה לי שהד

ל

רך הנכונה לחוות את מסעדת

“חמדת הגליל" המתחדשת

היא בחבורה או קבוצה גדולה,

ובכל אופן לא פחות מארבעה

סועדים. ורצוי שיהיו בעלי

כושר אכילה סביר וצפונה.

המסעדה המפורסמת של

שרה חתן במושב שתולה

נסגרה לפני שנתיים בעק

ל

בות מותה המפתיע. לאחרונה

החליטו בני משפחתה לפתוח

מחדש, והמסעדה מצויה היום

בתקופת הרצה ומקבלת סוע

ל

דים וקבוצות לפי הזמנה בכל

ימות השבוע. על הבישולים

אחראית כלתה של שרה, פני

ל

נה חתן, אישתו של הצעיר

מבין 41 הילדים של שרה.

את רזי הבישול הכורדי למדה

פנינה מגיסתה אורה, שהייתה

שותפה מלאה לניהול המסע

ל

דה במשך כל השנים.

הפרק החדש נותן הרבה

כבוד למורשתה של שרה,

לתבשיליה ולדמותה, אך במ

ל

קביל משנה, מוסיף ומתפתח.

פנינה, שגדלה בנתניה בבית

מרוקאי, מוסיפה פה ושם

מהמטבח עליו גדלה, והשי

ל

לוב מוצלח וטבעי.

היינו שישה, כולל אחת צמ

ל

חונית. אכלנו בסגנון הגשה

מרכזית של כל מה שיש,

ארוחה שעולה 001 שקלים

לסועד (אפשר גם להזמין מה

ל

מורשת מתחדשת

במסעדת חמדת הגליל בשתולה נותנים הרבה מקום למייסדת המיתולוגית

שרה חתן ז"ל, אבל מקפידים לחדש ולהתפתח

תפריט). פתחנו באוסף סלטים

מרשים, כולם טריים טריים

וטעימים להפליא, כשמעל

כולם מתבלטים בעיניי חציל

בלאדי בטחינה וסלק כבוש.

בעודנו לומדים להכיר את

טעמיהם של הסלטים כבר

מגיעות מנות ביניים: מרק

קובה נדיב וטעים כמו שרק

אוכל שהוכן באהבה אמיתית

יכול להיות; ממולאים צמחו

ל

ניים פשוט נהדרים (עלי גפן

מיוחדים ובצלים ממולאים -

פנטסטיים), יפרך - קציצות

ירק ובשר מטוגנות, טעימות

ופריכות; וקבב בסגנון כורדי,

שזה אומר קציצות מוארכות

ולא שומניות מידי, עשויות

מבשר בקר בלבד (בלי כבש,

אפילו לא שומן) ותיבול יוצא

דופן (כולל סלרי, למשל),

שהופך אותו לטעים, עדין

ומיוחד.

הקצב המהיר נמשך (בהחלט

אפשר להאט טיפה את קצב

ההגשה) וכבר מגיעה המנה

העיקרית, עוף שלם ממולא

באורז, עשבי תיבול ושברי

שקדים, המתכון המפורסם

של שרה שהצדיק לגמרי את

המוניטין שלו.

אחרי שוידאה שכולנו שב

ל

עים לגמרי (כלומר לא מסו

ל

גלים לדחוף עוד פירור),

מזגה לנו פנינה תה עשבים

חם וסיפרה על מעלליה של

שרה, אישה אמיצה שהצלי

ל

חה לגדל 41 ילדים ובמקביל

לנהל בקצה העולם מסעדה,

שמשכה אליה את כל שועי

הארץ, מהנשיא עזר ויצמן

ועד אנשי צבא וכוכבי בידור.

שרה התפרסמה כשנמנתה על

מדליקי המשואות ביום הע

ל

צמאות ה-85, וכן במלחמת

לבנון השנייה כאשר למרות

איומי הטילים הלכה להציל

את העז האהובה לילי. סי

ל

פור פחות מוכר הוא נסיעתה

לכורדיסטן, ארץ מולדתה,

בעקבות ספר תורה משפחתי.

אבל צריך להשאיר משהו גם

לביקור שלכם.

מושב שתולה, 6682127-250

צילום: נועם וייס, נועם הפקות

שולחן לדוגמה בחמדת הגליל.