א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 229 - דצמבר 2013 - page 14

14
גיליון 922 דצמבר 3102
|
|
חדשות
היין עתיק? המרתף עתיק!
מרתף יינות בן 005,3 שנים נחשף בתל כברי, ומספק עדות נוספת לחגיגות האוכל מאותה תקופה.
האתגר הבא של החוקרים: לשחזר את טעמו של היין
(היציאה לכרמיאל).
אזור תעשייה תפן, בניין נוף
פתוח: א-ה 03:11-00:61 6062789-40
א
תר:
כשר
ארוחה בשרית מלאה
עיקרית, תוספות, סלטים, מרק, קינוח
שקלים בלבד
36
מסעדת נוף
אוכל שטעים לאכול במחיר שכיף לשלם
מרתף יינות שהתגלה במה
ק
לך חפירות בשרידי ארמון
בתל כברי, הוא ככל הנראה
הגדול והעתיק ביותר במזרח
הקדום. ההערכה היא כי גילו
של המרתף כ-0053 שנה.
המרתף התגלה בשנה
האחרונה במהלך החפירות
הארכיאולוגיות שמתקיימות
בתל כברי. בחפירה התגלו
04 קנקנים בנפח כולל של
ש
-כ 000,2 ליטרים, כמות ה
ווה למרתף יינות בן 000,3
בקבוקים בני ימינו.
החוקרים הצליחו לבודד את
ההרכב הכימי של היין ומצאו
עדויות לחומרים שהיו פופו
ק
לריים מאוד בתהליך הכנת
היינות בתקופה הקדומה, כמו
שרף עץ האלה, דבש, מנטה,
פירות ערער ועוד. כדי לדעת
את המתכון המדויק נאלץ
להמתין עד לשנה הבאה,
והיעד הבא של החוקרים הוא
לשחזר את הטעם המדויק של
היין העתיק.
עונת החפירות הנוכחית
בתל כברי, אותה מובילים
ד"ר אסף יסעור-לנדאו,
ראש החוג לציוויליזציות
ימיות באוניברסיטת חיפה
יחד עם פרופ' אריק קליין
מאוניברסיטת ג'ורג' וושי
ק
נגטון, ובשיתוף ד"ר אנדרו
קו מאוניברסיטת ברנדייס,
התמקדה גם הפעם בארמון
של שליטי העיר, שהוקם
לפני כ-0583 שנה, בתקופת
הברונזה התיכונה. הארמון
היה קיים במשך לפחות 003
שנים, ובשיאו כיסה שטח של
כ-000,6 מ"ר, בבנייה של
לפחות שתי קומות.
לדבריו של ד"ר יסעור-
לנדאו, בעונות קודמות נח
ק
שפו האולמות ששימשו את
שליטי הארמון לסעודות
ענק, כולל שיירים לסעו
ק
דות בשריות ענקיות ליותר
מ-005 איש, שכל אחד מהם
נהנה מנתחים של כ-005 גר'.
כעת, כך נראה, הוא ועמיתיו
מצאו את מצבורי היין העצו
ק
מים שהוגשו לסועדים באי
הארמון.
בחדר אכסון בגודל של
מ
-כ 51 מטרים רבועים, שנ
צא בסמוך לאולם הסעודות,
מצאו תחילה החוקרים קנקן
יחיד בגובה של מטר לערך.
ככל שהתקדמו בחפירה נמ
ק
צאו עוד ועוד קנקנים דומים
עד שהתגלה כי החדר מכיל
לא פחות מ-04 קנקנים בנפח
י
05 ליטר כל אחד. בדיקה כ
מית שביצע ד"ר קו איששה
את ההשערה כי בכדים אכן
אוחסן יין. "זה לא היה יין
שהוכן בצורה חובבנית ביקב
ביתי". אומר ד"ר קו. "בכל
אחד מהקנקנים היין יוצר
בדיוק מאותו מתכון ובדיוק
באותן פרופורציות".
"זוהי תגלית ארכיאולוגית
בעלת חשיבות גדולה. ככל
הידוע לנו, מדובר במרתף
היינות הגדול ביותר והעתיק
ביותר במזרח הקדום", סיכם
פרופ' קליין.
קורס החיאה המיועד
להורים ייפתח בקרוב במרכז
לגיל הרך בכפר ורדים בשי
ק
תוף מרפאת שירותי בריאות
כללית.
בקורס לומדים מה עלינו
לעשות בדקות הראשונות
של מצב חירום כמו בלי
ק
קנקני היין. "לא יין של חובבים". צילום: פרופ' אריק קליין
קורס החיאה להורים
עת גוף זר, הפסקת נשימה
ואיבוד הכרה. כל אחד יכול
ללמוד מספר פעולות בסי
ק
סיות בהן יש לנקוט במצ
ק
בים קריטיים. הגורם מספר
אחת למצב חירום בתינוקות
וילדים הוא נשימתי, ופעו
ק
לות מהירות, נכונות ובטו
ק
חות במערכת הנשימה הן
המפתח להצלחת הטיפול.
הקורס מועבר על ידי אריק
פרי, מומחה בהחיאה ועזרה
ראשונה.
לפרטים והרשמה: דורית
ל
מזרחי 6600356-450, אי
נה רוזנר 9811799-40.
1...,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...48