א-לה כפר - גיליון 319

2020 ספטמבר 319 גיליון | 13 | g הוא חדר מרכזי ממנו יצאים לחדרים נוספים בוילות העירוניות האופיניות , כלומר זהו "חדר ההסבה". השם מתאים לבית הקפה 19- לסוף המאה ה הזה, שבנוסף לקפה וואוכל עוסק בתרבות. על קירותיו מוצגות תערוכות מתחלפות של אמנות ערבית פלסטינאית גלילית, ובימים כתיקונם יש בו ערבי מוזיקה (מכל העולם, הרבה בערבית), הרצאות וערבי אירוח. מקום מיוחד ונעים להסב בו. בעקבותיו הליוואן צצו בשנים האחרונות שפע של גלריות אמנות נפלאות, שמציפות את סמטאות האבן. גם מורת הדרך הנהדרת ראדה ". בפינה של ג'אדה Ghada's Corner" , בולוס פתחה מקום משלה אפשר ליהנות מקפה טוב ומאכלים טעימים ולרכוש המון פריטי מלאכת ) ראדה גם מקיימת שיחה/הרצאה 054-5717774( יד נאים. בתיאום מראש מרתקת על העיר והתרבות המקומית. בית הקפה אמאני שהוקם בקרבת מקום הפך להיות אבן שואבת וכך גם בית הקפה החדש מיסתאקה (סוג של תבלין) של מהאה, שנמצא על ציר הצליינים בדרך לכנסיית הבשורה האורתודוקסית. לכל אלו חובה להוסיף את דיוואן-אל-סראייא הותיק של אבו-אשרף עם הקטאייף הנפלאה וכנאפה אום עלי שנמצא גם הוא באותו אזור. בקיצור – סיור נינוח ואירוח בסמטאות המתחדשות והתוססות של השוק של נצרת שחוות בשנים האחרונות פריחה – יביאו אתכם למקום שהוא חו"ל של ממש. נסו ותהנו. בישראל קפה תרבות ליוואן, מבט מבחוץ ,054-4957737 . הכותב הוא מורה דרך ומומחה לטיולים בגליל www.omri-travel.co.il מגינים על העטלפים מקורונה ) המלצתי על טיול בנחל שרך ונחל בצת, כולל 315( בגיליון מאי כניסה אפשרית למערת שרך. מסתבר שהמערה סגורה לכניסה בחודשים האחרונים מסיבה מפתיעה: רשות הטבע והגנים החליטה לשמור על אוכלוסיות העטלפים שנמצאות בסכנת הכחדה על ידי כך שמונעים ממטילים להיכנס למקומות מחיה בולטים שלהם (מערות שרך, עלמה והתאומים). החשש הוא כי בני האדם ידביקו את העטלפים בנגיף הקורונה (ולא להיפך!). בכל מקרה מומלץ להמשיך לטייל בנחלי שרך ובצת – אך ללא כניסה למערה. לידיעת המטיילים והמתעניינים. - נורית פורן - קפה, מאפה, יין, וארוחה במרפסת של השפית יום קולינרי ברמת הגולן כמדריכת טיולי אוכל בצפון, מן הסתם אמליץ על יום קולינרי מענג סביב המקומות המיוחדים של צפון רמת הגולן. עכשו, אחרי הטירוף של יולי אוגוסט והחזרה לשגרה (בערך), אם יש באפשרותכם לעלות צפונה באמצע השבוע, אני ממליצה בחום להתחיל את היום בקיבוץ כפר בלום, בבית קפה נפלא בשם "בלומה", השוכן בלב ליבו של הקיבוץ בין המדשאות הירוקות, הפרחים והעצים הגבוהים. המקום נפתח לפני שנתיים על ידי רחל זמיר-דיין, ומעבר לתפריט הנפלא עם עוגות השטרויזל, הקישים והעוגיות, משמש המקום גלריה לאמנים מקומיים מהאזור. יש ב"בלומה" כל כך הרבה נשמה ואופי, שזה פשוט מורגש מיד כשנכנסים למקום. שבו לכם בחצר שפונה למדשאות עם איזו ארוחת בוקר טובה או מאפה, ותהנו מאווירה של קיבוץ פסטורלי. משם עלו לרמה הישר ל"מטרלו" הנהדרת של עדי פרץ בעין זיון. זהו בית קפה ומאפייה צעיר ועדכני, שבצניעות רבה נותן פייט נפלא ללא מעט בייקרי טובים בארץ. המקום מציע שלל מאפיים טריים ומיוחדים, בריושים, קראסונים עם שלל תוספות מלוחות מעניינות, סלטים, עוגות ועוד כיד המרפסת של שפרה

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=